Spring naar content
CreW
!!!

WEEK VAN DE MEDE MOGELIJK MAKER

Week van de Jonge Mantelzorger Breda

Breda, 25 april 2024 – 1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger ofwel de Week van de Mede Mogelijk Maker. BredaMantelzorg organiseert ook dit jaar weer leuke en interessante activiteiten voor jonge mantelzorgers. Ook is er een activiteit voor de ouders.

 

Meer dan je denkt

Ongeveer 1 op de 4 jongeren onder de 24 jaar groeit op in een gezin met zorg voor een ouder, broer of zus. Bijvoorbeeld doordat het gezinslid langdurig ziek is, een beperking heeft, psychische problemen heeft of verslaafd is. Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken. Net zoals Nanette. Ze is 19, haar oudere broer heeft autisme. Zij vroeg, toen ze jonger was, weinig om hulp en loste meer zelf op: ‘Ik dacht altijd: ga eerst maar naar mijn broer en als er ruimte over is, ben ik er ook. Omdat ik bang was dat als de aandacht bij mij was, terwijl hij het eigenlijk nodig had, we in een situatie zouden komen die voor niemand fijn was.’

 

Activiteiten voor iedere leeftijd

De activiteiten zijn gratis en voor iedere leeftijd is er iets leuks. Op 1 juni trappen we de Week van de Jonge Mantelzorger bij BredaMantelzorg af met een expositie van het project Kunstkameraden. Samen met echte kunstenaars maakten 4 jonge mantelzorgers prachtige kunstwerken. Kinderen van 4 tot 12 jaar gaan minigolf spelen en pannenkoeken eten bij Koeckers in Den Hout. We bezoeken De Uitvindfabriek met kinderen van 6 tot 12 jaar. En we krijgen een stadiontour bij NAC. Voor ouders organiseren we samen met Breda Gelijk een voorlichtingsavond ‘De rugzak van een jonge mantelzorger’. En er is nog meer te doen! Meld je snel aan via bredamantelzorg.nl/weekjmz. Altijd op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten voor jonge mantelzorgers? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar Saskia Wagenmakers van BredaMantelzorg via 06 55 01 08 10.

 

Tickets voor Breda Live 2024

BredaMantelzorg mag toegangskaarten weggeven voor het festival Breda Live op 5 en 6 juli 2024. De organisatie van Breda Live ziet hoe belangrijk mantelzorgers zijn en geeft daarom 40 gratis kaarten weg. Speciaal voor (jonge) mantelzorgers in Breda van 18 jaar en ouder. Je kunt je tot en met 30 april inschrijven via www.bredamantelzorg.nl/bredalive. De winnaars worden uiterlijk 3 mei op de hoogte gesteld.

 

BredaMantelzorg

BredaMantelzorg is het kenniscentrum mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg kan bij BredaMantelzorg terecht voor informatie, advies en ondersteuning op maat. BredaMantelzorg is een non-profit organisatie en onderdeel van Zorg voor elkaar Breda. Meer informatie vind je op bredamantelzorg.nl Of je kunt contact opnemen via 076 – 750 32 00.

Schermafbeelding 2024-05-01 om 15.45.16