Spring naar content
CreW
!!!

Jongerenwerk Surplus maakt werk van stages

Zeventien enthousiaste stagiair(e)s zijn aan de slag voor Jongerenwerk Surplus in Oosterhout en Breda. Albian, Ayla, Bouchra, Daan, Jisse, Joep, Jorn, Lana, Ledy, Lysanne, Mionne, Nadir, Nadir, Shayan, Simon, Wassan en Zora worden het komende jaar opgeleid tot jongerenwerker in spé onder begeleiding van jongerenwerkers en stagebegeleiders Esmee en Machteld.

 

De stagiaires zullen regelmatig aanwezig zijn tijdens de activiteiten op de verschillende locaties en in de jongerencentra. Hier zullen zij als startende coaches en vertrouwenspersonen klaar staan voor de jongeren in de wijk. Op een laagdrempelige manier biedt het jongerenwerk kansen en worden jongeren aangespoord om deze te grijpen. Stagiaire Maartje zal het komende half jaar het team van Jongerenwerk Surplus ondersteunen als stagiaire communicatie. Zij zal vooral achter de schermen bezig zijn met het zichtbaar maken van het jongerenwerk.

 

Connecten met jongeren

Stagiaire Ayla wil graag jongeren uitdagen om zichzelf te ontwikkelen: “Hen daarbij ondersteunen geeft mij de voldoening als jongerenwerker.” Jorn en Zora geven aan het erg leuk te vinden om op een laagdrempelige manier met jongeren te connecten. Iedere dag is anders en iedere keer kom je voor een andere uitdaging te staan.”

 

Geen dag hetzelfde

Bordspelletjes spelen tijdens een (tiener)inloop in het jongerencentrum, een praatje maken tijdens het voetballen bij de (meiden) sportmiddag, of al roerend in de pan een band opbouwen tijdens de kookclub. Een kleine greep uit de vele werkzaamheden van de jongerenwerkers. Deze toppers gaan alle kneepjes van het vak leren tijdens de komende stageperiode. Een ding is zeker, geen dag zal hetzelfde zijn!

 

Stagebeleid

Surplus vindt het belangrijk jonge aankomende mbo- en hbo professionals op te leiden en daarvoor stageplekken te bieden. Wekelijkse stagegesprekken en een goede begeleiding zorgen voor een fijne werkomgeving. Esmee Janssen: “Iedere stagiaire start met een kennismakingsdag waar ze kennismaken met hun nieuwe stageteam. Na de kennismakingsdag gaan stagiaires aan de hand van een inwerkschema kijken in verschillende wijken bij verschillende activiteiten en verschillende jongerenwerkers. Na deze inwerkperiode gaat hun stage echt van start! Samen met stagebegeleiders gaan stagiaires in gesprek over hoe ze de stagetijd passend bij behoeftes, kwaliteiten en leerdoelen kunnen invullen. Een stage op maat dus!”

Stageteam_Jongerenwerk Surplus