Spring naar content
CreW
!!!

FIKS: Weten wat je wil

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda, Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Binnenkort starten er nieuwe FIKS-programma’s. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in tien of zestien weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. 

 

Ayla van team FIKS: “Weet je niet wat voor werk je wil gaan doen? Of ben je lost in de wereld van studiekeuze? Veel creatieve ideeën, maar nog geen idee hoe je de wereld daarmee gaat veranderen? Of wil je graag iets ‘doen’ om impact te maken, maar weet je niet waar te beginnen? Tijd om te switchen van werk maar nog geen idee wat dan wel? Streep door wat niet van toepassing is. Welke blijft er over? Gaan we daarmee aan de slag. Want weten wat je wil, dat is FIKS. Dus jongeren die een positieve impact willen maken, netwerken, studeren of een passende (vrijwillige) job zoeken, kunnen terecht bij FIKS. Want door een positieve bijdrage te leveren aan de wereld, ontdek je hoe jij jouw creativiteit voor in kunt zetten en leer je steeds meer over jezelf.”

 

Bij FIKS ontdekken jongeren de beste versie van zichzelf. Door aan de slag te gaan met inspirerende vraagstukken zoals sociale gelijkheid, klimaatverandering of diversiteit ontdekken ze waar ze gelukkig van worden en waar ze écht goed in zijn.

 

Interesse om mee te doen met FIKS? Als deelnemer of als organisatie? Kijk op de website www.ikwilfiks.nl en schrijf je in voor een infomoment. Of neem contact op met coördinator Ayla, ayla.vanderwater@surplus.nl 06 – 41195360.

 

FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren Breda én omstreken. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact!